ଏହି ୪ ଟି ଜିନିଷ ଖାଇବା ଏବଂ ପିଇବା ଦ୍ଵାରା ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି

thesamikhsya
2 Min Read

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ସମଗ୍ର ଦେଶକୁ କରୋନାଭାଇରସ୍ ରୋଗ ପ୍ରଭାବିତ କରୁଛି। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆପଣ ନିଜେ ବିଶେଷ ଯତ୍ନ ନେବା ଆବଶ୍ୟକ। କୋଭିଡ-୧୯ କୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ, ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ କେବଳ ଶରୀରକୁ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ରୋଗଗ୍ରସ୍ତ ହେଲେ ଶରୀରକୁ ଜୀବାଣୁ ସହିତ ଲଢିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଜବୁତ ହେବା ଉଚିତ୍। ଏବଂ ଏହିପରି ଜିନିଷଗୁଡିକର ବ୍ୟବହାର ତୁରନ୍ତ ବନ୍ଦ କରାଯିବା ଉଚିତ, ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତାକୁ ଦୁର୍ବଳ କରିଥାଏ। ଆପଣଙ୍କୁ ଚିନ୍ତା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। କାରଣ ଏଠାରେ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ କେଉଁ ଜିନିଷ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା…

୧- ଫ୍ରାଇଡ ଫୁଡ: ଫ୍ରାଇଡ ଫୁଡ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ କ୍ଷତିକାରକ ବୋଲି ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ। ଫ୍ରାଇଡ ଫୁଡରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଚର୍ବି ଥାଏ। ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ କରିଥାଏ। ତେଣୁ, ଫ୍ରାଇଡ ଫୁଡ ଖାଇବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବା ଉଚିତ୍।

୨- ଥଣ୍ଡା ସୋଡା: ପାଗ ଟିକେ ଗରମ ହେବା ମାତ୍ରେ ସମସ୍ତଙ୍କ ମନ ଥଣ୍ଡା ସୋଡା ପିଇବାକୁ ଚାହେଁ। କିନ୍ତୁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ କ୍ଷତିକାରକ। ଏହା ସହିତ, ନିୟମିତ ଭାବେ ସୋଡା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା, ଆପଣ ମଧ୍ୟ ମେଦବହୁଳତାର ଶିକାର ହୋଇପାରନ୍ତି ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଆଜି ବନ୍ଦ ହେବା ଉଚିତ୍।

୩- ମୃଦୁ ପାନୀୟ: ମୃଦୁ ପାନୀୟକୁ ସୋଡା ସହିତ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ମୃଦୁ ପାନୀୟ ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କ୍ଷତିକାରକ। ସେଥିରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ବହୁତ ଅଧିକ, ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଶରୀର କୌଣସି ପ୍ରକାରର ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ପାଇ ନଥାଏ। ବରଂ ମେଦବହୁଳତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ। ତେଣୁ ଆଜି ଏହାକୁ ଖାଇବା ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ।

୪- ମଦ୍ୟପାନର ବ୍ୟବହାର: କୋଭିଡ-୧୯ ସମୟରେ ମଦ୍ୟପାନ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ବିପଜ୍ଜନକ ହୋଇପାରେ। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ବନ୍ଦ କରିବା ଉଚିତ୍।

Share this Article