ମୁଗ ଡାଲି ବଢାଇଥାଏ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି, ଜାଣନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଖାଇବାର ଉପକାର

thesamikhsya
1 Min Read

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ: ସମସ୍ତ ଡାଲିରେ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଭରପୂର ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଭଣ୍ଡାର। କିନ୍ତୁ ସେଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରୁ ମୁଗ ଡାଲି ସର୍ବୋତ୍ତମ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ମୁଗ ଡାଲିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ବି, ସି ଏବଂ ଇ ଭରପୂର ଅଟେ। ଅନ୍ୟ ପଟେ ମୁଗ ଡାଲି ଅନେକ ଉପାୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ମୁଗ ଡାଲି ଖାଇବାର ଉପକାର।

ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ: ମୁଗ ଡାଲିରେ ଫାଇବର ଏବଂ ପ୍ରୋଟିନ୍ ଭରପୂର ଏବଂ ଏହି ଦୁଇଟି ଜିନିଷ ଫିଟନେସ୍ ବଜାୟ ରଖିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଯେତେବେଳେ ଫାଇବରର ପରିମାଣ ଶରୀରକୁ ଯାଏ, ଶୀଘ୍ର ଭୋକ ଲାଗେ ନାହିଁ। ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ, ଯଦି ଆପଣ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଚିନ୍ତା କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଡାଲି ଏବଂ ଭାତ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଖାଦ୍ୟ।

ଭଲ ହଜମ: ମୁଗ ଡାଲିରେ ପେକ୍ଟିନ୍ ନାମକ ଦ୍ରବଣୀୟ ଫାଇବର ଥାଏ, ଯାହା ଆମ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସନ୍ତୁଳିତ କରିଥାଏ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଏଥିରେ ପ୍ରତିରୋଧ ଷ୍ଟାର୍ଚ ଥାଏ, ଯାହା ଦ୍ରବୀଭୂତ ଫାଇବର ପରି କାମ କରେ। ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଅନ୍ୟ ଡାଲି ତୁଳନାରେ ମୁଗ ସର୍ବୋତ୍ତମ, ଏହା ଦ୍ଵାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଭଲ ରହିଥାଏ।

ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ: ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପରେ ଅଭିଯୋଗ କରିବା ସାଧାରଣ କଥା। ଯେଉଁଥିପାଇଁ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ରଖନ୍ତି। ଯଦି ଏପରି ଲୋକମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଖାଦ୍ୟରେ ମୁଗ ଡାଲି ସାମିଲ କରନ୍ତି, ତେବେ ସେମାନେ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସମର୍ଥ ହେବେ।

ହିଟ ଷ୍ଟ୍ରୋକରୁ ମୁକ୍ତି ଦିଏ: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ହିଟ ଷ୍ଟ୍ରୋକ ସାଧାରଣ ଅଟେ ଏବଂ ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ଏଡାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ଡାଏଟରେ ମୁଗ ଡାଲିକୁ ଆପଣଙ୍କ ଡାଏଟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତୁ।

Share this Article